Fattiga får inga julklappar

Egentligen borde det ju vara så att fattiga får julklappar och de som har pengarna att handla dem själva skulle få göra det. Så är det dock inte, vilket gör att det kommer att behöva lite trivsel och mys för att du ska ge bort något till en person du aldrig ser och inte alls känner. Att fattiga inte får några julklappar låter ju också som att hela familjen skulle vara drabbad av syndromet fattigdom. När du ser på de som är fattiga och utan hem samt mat för dagen i Sverige, är det dock inte så. Det kallas helt enkelt för utslagna i samhället. De har faktiskt familj och vänner och kanske till och med många gånger barn. Dessa säger att de försökt hjälpa dem, men att de val att leva det liv de gör.

Detta är dock något som du inte alls ska tro på. Här finns det två faktorer som styr. Det ena är att en person dekat ned sig så till den milda grad att denne inte alls förstår hur de ska ta sig tillbaka till ett normalt liv. Inte ens när någon de känner erbjuder hjälp. Det andra är att det finns en inneboende skamsenhet för hur de idag lever sitt liv, och hellre väljer att stanna där de är. Nu ska dock inte detta alls vara en anledning att sluta försöka. Det ska heller inte vara en anledning att sluta ge till de behövande. Detta är något du måste känna speciellt under julen, då alla borde få ha en chans att uppleva denna vackra högtid.

En del människor behöver motivation

När det gäller att vara den som sträcker ut en hjälpande hand, så är det många människor som behöver motivation för att göra detta. Vad är då bättre än julen för att skapa den motivation som behövs. Här kommer du och alla andra att få precis det du vill samt ha en underbar ledig tid från jobbet. Räcker inte det får du väl helt enkelt köpa en adventsljusstake och placera i ditt hem. Jasså, var det inte nog med en, så då köper du väl flera stycken för att få till stämningen. Här kommer du ju då snabbt att inse hur vackert allt blir, och hur mycket du trivs i ditt fina och ombonade hem.

Du kan inte ge bort adventsljusstaken till den hemlöse

När du nu har det så fint i ditt hem och trivs med det ljus du har skaffat dig. Ja, då kommer kanske tankarna upp på att vara den som hjälper någon i nöd. Du skulle bara veta hur lite det behövs för att 10 personer ska ha mat för en dag. Här kan du ju då inte gå till den hemlöse personen på gatan och ge bort en adventsljusstake, som annars kan vara den perfekta julklappen till andra. Nej, du ska heller inte vara den som ger pengar direkt till dessa människor. Många hemlösa är där för att de har sprit eller drogproblem. Andra för att de helt enkelt inte kunde hantera pengar.

Du skänker pengar till fattiga människor som julklapp

Du som verkligen vill vara med och försöka hjälpa fattiga och hemlösa människor utan förmågan att ta hand om sig själva, ska vara den som skänker pengar till en seriös välgörenhetsorganisation. Här finns det många att välja på och du kanske vill skänka till hela världen eller bara till svenska hemlösa människor. Allt detta går bra och du kommer enkelt att kunna finna den rätta vägen. Sedan är det ju också lite spännande att veta att du gett bort en julklapp till någon som du inte ens får höra talas om.